Theorie-examen

Voordat je een een tussentijdse toets of examen mag doen moet je eerst het theorie-examen hebben behaald. Wanneer je met de rijlessen begint is het dus verstandig om ook gelijk je theorie te leren. Je mag theorie-examen doen als je zestien jaar bent en het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.

De theorie kun je leren door middel van de boek en de CD. Deze kun je bij mij kopen, maar je mag uiteraard ook je eigen materiaal gebruiken. Ik heb geen vaste avond voor theorieles. Je kan uiteraard een afspraak maken waarbij ik jou (kosteloos) kan helpen met de theoriestof.

Je kunt op Mijn CBR zelf je theorie-examen aanvragen. Voor het aanvragen van een theorie-examen heb je een DigiD nodig. Een DigiD aanvragen is gratis, maar kan wel vijf werkdagen duren. Houd hier dus rekening mee. Het examen kan je doen als je 16 jaar of ouder bent. Als je het examen gehaald hebt, is het certificaat anderhalf jaar geldig. Doe dit dus niet te lang voor je tussentijdse toets of praktijkexamen.

Tijdens het theorie-examen wordt er getoetst op gevaarherkennig, verkeersinzicht en verkeersregels. Het gedeelte van gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen waarvan je er 13 goed moet hebben. Het gedeelte over inzicht bestaat uit 28 vragen en hiervan dien je er 25 goed te beantwoorden. Daarnaast wordt er nog getoetst op verkeersregels. Dit onderdeel bestaat uit 12 vragen waarvan je er 10 goed moet hebben.

Denk aan een geldig ID-bewijs bij het examen!